Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=jQgSUx7w6Gc

ONZE SCHIPPERS

Fredde

Schipper

Over Fredde

Mijn naam is Fredde. Geboren en getogen in Deventer. Ik ben opgegroeid in de jachthaven en vanuit huis een zeiler. In mijn vrijetijd vind ik het leuk om met mijn eigen motorboot te varen. Ik heb twintig jaar lang een eigen bedrijf gehad in advies en training op het gebied van veiligheidskunde. Daarnaast ben ik ook brandweerman geweest. Tegenwoordig vaar ik met veel plezier voor de Havensloep.

Joop

Schipper

Over Joop

Mijn naam is Joop, woon al 26 jaar in Deventer maar ondanks dit ben ik een trotse Hagenees. In het verleden heb ik veel met een zodiac gevaren in Frankrijk en Spanje. Het varen voor Havensloep Deventer vind ik fantastisch omdat ik dan veel contact heb met gasten en hun meer kan vertellen over de IJssel en Deventer.

Henk

Schipper

Over Henk

Ik ben Henk en woon inmiddels 15 jaar in Deventer. Als stuurman heb ik bij baggerrederij “Van Oord” op verschillende baggerschepen gevaren en dat wereldwijd. Het bekendste project waaraan ik heb meegewerkt is het Palmeiland in Dubai. Het leukste aan het varen bij de Havensloep vind ik; het varen op de mooiste rivier van Nederland “de IJssel”, langs de skyline van Hanzestad Deventer en dit samen beleven met onze gasten is natuurlijk top.

Harry

Schipper

Over Harry

Mijn naam is Harry en ik ben geboren in de binnenstad van Deventer. Inmiddels ben ik gepensioneerd maar ik heb jaren een open console boot gehad. Daarnaast heb ik ook veel gezeild op de IJssel. Het varen voor de Havensloep vind ik vooral leuk omdat ik mensen van elders kan vertellen over de Hanzestad Deventer.

Jacques

Schipper

Over Jacques

Mijn naam is Jacques maar ik ben bij het grote publiek bekent onder mijn artiestenaam Jacques Herb. Ik zing al meer dan 50 jaar en twee bekende nummers van mij zijn ‘Manuela’ en ‘Toreador’. Ik ben in Rotterdam naast de Maas geboren maar ik woon sinds 6 jaar in Epse en naar mijn zin. Als kind van 15 jaar heb ik enkele jaren op tankers gevaren vanuit Rotterdam. Mijn vader was sleepbootkapitein en mijn opa was visser op een vissersboot in Katwijk. Dus het water zit in mijn bloed en daarom vind ik het varen voor de Havensloep zo leuk. Ik hoop nog lang schipper te zijn voor Havensloep Deventer.

Gerrit

Schipper

Over Gerrit

Ik ben Gerrit en ben geboren in Deventer. In 2021 ben ik met pensioen gegaan maar heb daarvoor sinds mijn jeugd in de metaalsector gewerkt. Ik heb 30 jaar als vrijwillige schipper gewerkt op de blusboot van Deventer. Hier heb ik ook mijn vaarbewijs en marifoon diploma’s gehaald. Ik hoop dat ik mijn ervaring als schipper nog lang kan gebruiken bij Havensloep Deventer.

Elieg

Schipper

Over Elieg

Ik ben Elieg en woon in Deventer. Ik ben sinds het begin al betrokken bij Havensloep Deventer. Ik heb lange tijd gevaren met een zeiljacht en vaar nu met veel plezier voor Havensloep Deventer. Wat ik daar zo leuk aan vind is de combinatie van het varen op onze mooie IJssel en de leuke gesprekken die ik heb met de enthousiaste gasten. Zo is iedere vaart weer anders!

Dion

Schipper

Over Dion

Aangenaam! Mijn naam is Dion en ik woon in Zutphen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te varen en daarom maak ik sinds 2022 onderdeel uit van het Havensloep team. Het leukste aan het varen bij stichting Havensloep vind ik, dat ik de gasten de Hanzesteden kan laten zien vanaf het water. Het gevoel van vrijheid en mensen een plezierige dag bezorgen vind ik echt top.

Jim

Schipper

Over Jim

Mijn naam is Jim en ben geboren in Den Haag maar woon al meer dan 58 jaar in Twello/Deventer. Vroeger heb ik veel met een rubberbootje in Spanje gevaren maar tegenwoordig kijk ik met veel plezier uit op de jachthaven. Het leukste aan het varen voor stichting Havensloep zijn de verschillende mensen die ik ontmoet tijdens het varen op de IJssel.

Adam

Schipper

Over Adam

Mijn naam is Adam en ik ben werkzaam bij Bosch Thermotechniek Deventer, ook wel bekend als NEFIT. Ik ben een schipperskind en heb de binnenvaartschool en de middelbare zeevaartschool gedaan. Daar ben ik niet beroepsmatig in verder gegaan maar privé ben ik altijd met de watersport bezig geweest. Als ik een paar uurtjes vrij ben vind ik het leuk om met mensen over de IJssel te varen en hun de mooie skyline van de Hanzesteden te laten zien, heerlijk! Ik vind het vooral leuk als mensen met een brede glimlach van boord stappen en de stad Deventer net zo mooi zijn gaan vinden als ik. Hopelijk ga ik u snel ontmoeten in een van onze mooie sloepen.

Dick

Schipper

Over Dick

Mijn naam is Dick en ik heb jaren aan vaarervaring. Zo heb ik gevaren op het IJsselmeer, de Noordzee, het middellandse-zeegebied en het IJ in Amsterdam. Sinds 17 jaar woon ik aan de IJssel in Deventer. Het varen bij stichting Havensloep vind ik fantastisch omdat ik hier mijn twee passies in kwijt kan, namelijk watersport en havens. Het delen van deze twee passies met andere mensen vind ik helemaal te gek.

Kennismaken met een schipper?